Huse

CHAMPAGNE HUSENE

Paul-Etienne Saint Germain er et glamourøst og moderne Champagne hus, beliggende på den skønne Avenue de champagne i Epernay. Huset er grundlagt af Agnés og Jean-Michel Lagneau.

Efter mere end 20 år i Champagne industrien (herunder LVMH) forfulgte Jean-Michel sin drøm og skabte med sin kone Agnés sit eget Champagne brand, Paul-Etienne Saint Germain, som en hyldest til deres børn, Pauline og Etienne.

Champagnen fremstilles på druer fra Chardonnay og Pinot Noir Grands Cru marker fra udvalgte marker i byerne Cramant, Avize, Ambonnay og Verzenay.

Der hersker ingen tvivl om, at Paul-Etienne Saint Germain er skabt af kærlighed og lidenskab som Agnès og Jean-Michel Lagneau har for området Epernay, deres rige vinavlskultur og familiens historie. Man øjner med det samme den store passion, de begge har for deres hus og deres utrolig velsmagende og unikke champagne. En af hemmelighederne til den flotte smag ligger i den malolaktiske gæring af syren i vinen, Læs: Den sure og skarpe æblesyre bliver ved hjælp af mælkesyrebakterier omsat til mere moden og mindre sur mælkesyre. Den samme proces bruges stort set til alle rødvine.

Denne proces gør Champagnen mere rund, blød og fyldig uden at miste sin klare drue smag.

Agnès og Jean-Michel Lagneau er en sand fornøjelse af møde.

Udsigten over de flotte Grand Cru Chardonnay marker omkring Avize

Edouard Brun er et lille familieejet champagne hus placeret i den prestigefyldte Grand Cru landsby Aÿ. Brun producerer omkring 250.000 flasker årligt fra deres otte hektar vinmarker. Familiens vinmarker omkring Aÿ er alle klassificeret Grands Crus og er kernen i husets fremstilling og produktion af smagfuld Champagne.

Alle Pinot Noir druer lagres i neutrale egetønder, en tradition hos Brun, med henblik på at tillade en moderat iltudveksling frem for klare egetegn i smagen. Dette bidrager til den rige, afrundede smag, der kendetegner Brun.

Huset blev grundlagt af Edouard Brun, søn af en tøndefabrikant, i 1898. Ejendommen er nu ejet af familien Delescot, med anden generation Emmanuel og Philippe Delescot, der leder dyrkning, vinfremstilling og forvaltning.

Champagne producent Emanuelle Delescot sikrer at Champagnen udvikles som den skal.

Årets høst af Pinot Noir lagres på egetønder i mindst 8 måneder før den kommer på flaske.

Lehmann har udviklet fantastiske glas siden 1970. Med hovedsæde i den franske by, Reims, har de i tæt samarbejde med Champagne huse videreudviklet vinsmagningsoplevelsen.

Deres unikke glas serier er udviklet til at fremhæve boblerne samt Champagnens bouguet. Deres vision er at udvikle eksklusive glas kollektioner i samarbejde med dygtige fagfolk, kokke og kældermestre og den franske sommerlier-verdensmester Gérard Basset.





Jamesse serien er en oplevelse for sig, og har man først prøvet den, ved man hvorfor.

Glassets design og elegance gør Champagne oplevelsen helt speciel.

Glassene er udviklet til at maximere boblerne i glasset.